Saturday, 25 May 2013

Hello!!






Hello fellas..... I'm feeling goooood.... hahaha... setelah sekian lamanye teman x ber blog...kikiki Alhamdullilah, pas dapat encouragement yang amat memberangsangkan barulah hati ini terbuka untuk ber blog kembali... hihihi.. Nak cite ke ape yang dah terjadi selama 2 taun yg lalu??? haha mayb next time kot... banyak sangat yang nak di plotkan semula...


Anyway, lets talk about today, meaning 24/5/2013... I want to share something that really matters to me.. Alkisah nye bermula apabila aku telah pun mencelik mata seawal 6 pagi di kala ari cuti yang sgt best ini.... haha sebab da terbiasa kot.. Pas buat ape2 yang patut, mcm solat, nonton kuliah subuh bagai, men ipad la.... tiba2 ketiak da basah2....hahaha panas la tu.. tanda nye da time utuk mandi...

 kikiki tu pun nak cite kannnnn.. so korang leh imagine k.... then tgh dok layan air sejuk nyaman yang menyirami badan ni.... Tiba2 rase nak terbatuk... then as usual bile kita batuk kita akan tunduk skit kan.. Bile aku dongak je pale... tiba2..... Damn! Kepala aku sakit siot.. menangkap! denyut2... rebah sekejap aku kat bilik air arini... sambil ngerang kesakitan...(takde plak org dengar aku ngerang sakit plak tuh, tdo mati hape derang ni..kikiki)..Aku kuatkan diri untuk bangun, mate mmg tak leh bukak, sbb rase pening and tak stable.. Dengan keadaan yang tak abis mandi lagi, tapi sempat gosok gigi k..  aku pun tutup sume pili2 air and capai tuala..meraba2 jalan masuk bilik pastu smpat la amik tepon.. ape lagi, mintak bantuan la kan dari en tunang.. Masa tu dah nangis2 da beb, tak tahan sakit da... terbaring da aku.. sementara menunggu en tunang sampai, aku pun cuba la menyiapkan diri sedaya upaya... tak lame pastu dia pun sampai.. One thing, yang aku nak ckp psl en tunang ni, he always been there for me.. opp tukar topik plak.. balik pada cite td.. So, die bawak la aku pergi ke klinik.. Doktor pun bgtau la pas die da check sume.. Katenye blood pressure aku kat borderline... What??? Biar betik kan... tp kalau ikut rekod mmg tak pnah pun.. so, conclussion yg doktor tu bagi , punca sakit arini ada lah disebbkan cuaca dan persekitaran.. So diberinya aku antibiotic and pain killer...huhu ok la, by lunch sakit aku pun da berkurang... 


So, apabila sakit da berkurang, plan utk aktiviti arini perlu diteruskan... hahahahhaha ape lagi Shopppinggggggg...So yang join aktiviti arini bersama aku ngan en tunang ialah my mom and my youngest sister Aliya . 
Tapi kena g makan dulu, sbb mmg plan makan kat luar.. So we all pergi singgah KFC kat RnR Sg Buloh atas permintaan si kecik. Kecik2 dan pandai mintak macam2 kan.. smpai je KFC, "I want Korean Spicy k!" 
Yelaaa.... ape2 la dik oiii.... then straight to our final destination!
Yahoooo...!  Jakel la u alllll... Kain2...! Lelong2! hahaa... asal nye nak cari kain baju melayu je... then, terjebak bli kain untuk baju nikah........hahaha
chiffon silk kaler off white dengan pearl border lace... yeayyyy.. agak byk gak spend for today.. tapi sangat la puas ati ..... so, amacam ngan cite ari ni.. hope korang tak boring k... C u soonn....

No comments:

Post a Comment